Gyakran Ismételt Kérdések (Ashwagandha)

Mi az ashwagandha gyógynövény és milyen tulajdonságokkal rendelkezik?

Az ashwagandha egy indiai gyógynövény, melynek hagyományosan stresszcsökkentő, nyugtató, immunerősítő és gyulladáscsökkentő hatása van. Az évelő cserjének a gyökerét, levelét alkalmazzák gyógyászati célzattal. A stresszen kívül a szorongás ellen is kiváló.

Milyen hagyományos felhasználása van az ashwagandha gyógynövénynek?

Hagyományosan az ashwagandhát a stressz, az álmatlanság, a kimerültség, az idegesség és az immunrendszer erősítése céljából alkalmazzák. Az ashwagandha egy hagyományos gyógynövény, amelyet az indiai gyógyászatban évszázadok óta használnak. Az ashwagandha hozzájárul a stressz csökkentéséhez és javítja az általános egészségi állapotot.

Mik a legfontosabb hatóanyagai az ashwagandha növénynek?

Az ashwagandha főbb hatóanyagai közé tartoznak a withanolidek, de a gyógynövényben a flavonoidok, az alkaloidok és a szteroidok is megtalálhatóak.

Milyen hatással van az ashwagandha gyógynövény az emberi testre?

Az emberi test tekintetében az ashwagandha számos pozitív hatást gyakorol, többek között segít felerősíteni az immunrendszert, nagyban csökkenti a stresszt és jelentős mértékben növeli az általános jólétet.

Milyen egészségügyi problémákra ajánlják az ashwagandha fogyasztását?

Az ashwagandha segíthet azoknak, akik sokat szoronganak vagy alvásproblémákkal küzdenek, kiváló lehet a depresszió és a mentális fáradtság ellen. Ezen kívül remek segítséget nyújt az ízületi gyulladás, magas vérnyomás és a cukorbetegség kezelésében is.

Hogyan kell alkalmazni az ashwagandha gyógynövényt?

Kapszula, por és gyógynövény formájában is beszerezhető az ashwagandha, ezek közül a port bármilyen italban vagy tiszta vízben fel lehet oldani, akár még tejben is.

Milyen adagolásban kell alkalmazni az ashwagandha gyógynövényt?

Az általános adagolása az ashwagandhának napi 300-500 mg, de az egész függ az aktuális egészségi állapottól, a korosztálytól és attól is, hogy fennáll-e valamilyen betegség. Bővebb információ az Ashwagandha szedése illetve adagolásával kapcsolatban.

Van-e valamilyen mellékhatása az ashwagandha fogyasztásának?

Az esetek többségében az ashwagandha alkalmazása veszélytelen és ritkán okoz mellékhatásokat. Kis eséllyel, de néhány embernél kiválthat emésztési zavarokat vagy egyéb allergiás reakciókat.

Milyen kutatásokat végeztek az ashwagandha gyógynövény hatásairól?

Számos kutatás alátámasztja az ashwagandha hatásait, ezek igazolják az alvásproblémák elleni hatékonyságot, valamint azt is, hogy a gyógynövény hozzájárul a szorongás és depresszió kezeléséhez és az immunrendszer erősebbé tételéhez.

Hogyan kell kiválasztani a megfelelő ashwagandha kiegészítőt?

Többféle formában és kiszerelésben is beszerezhető az ashwagandha, elérhető például por formájában, kapszulában, cseppekben vagy teában, így mindenki kiválaszthatja a számára legszimpatikusabbat.

Mennyi időbe telik, míg az ashwagandha hatása észrevehető lesz?

Körülbelül 8 hét szükséges ahhoz, hogy az ashwagandha kellően kifejtse hatását, erre vonatkozóan kutatásokat is végeztek a szakember és ennyi idő után már jelentős javulásokat véltek felfedezni.

Ki ne használja az ashwagandha gyógynövényt, és milyen figyelmeztetéseket kell tudni az alkalmazás során?

Mielőtt bárki belevágna az ashwagandha alkalmazásába, célszerű előbb konzultálnia a kezelőorvosával, főleg akkor, ha várandós, szoptat vagy más egyéb gyógyszereket szed.

Ashwagandha elérhető itt!

Garuda AyurvedaAshwagandha vega 60 db kapszula

Garuda Ayurveda Ashwagandha vega 60 db kapszula

Szinten tartja a szervezet ellenálló képességét kimerültség, fáradékonyság, koncentrációhiány és stressz esetén.

Ár: 5795 Ft
Megnézem

BioMenü BIO ASHWAGANDHApor 125 g

BioMenü BIO ASHWAGANDHA por 125 g

Ashwagandha az aktív test és lélek őre! Serkentheti a növekedési hormont, jótékonyan hathat a pajzsmirigy működésére,

Ár: 2095 Ft
Megnézem
Újdonság

Pranagarden KSM-66Ashwagandha Bio Folyékony kivonat 100 ml

Pranagarden KSM-66 Ashwagandha Bio Folyékony kivonat 100 ml

Koncentrált hatóanyagtartalommal és jó biohasznosulással rendelkező, alkohol- és cukormentes termék. Íze kellemes, édeskés.

Ár: 17990 Ft
Megnézem
Újdonság

BioCo Ashwagandhagyökér kivonat KSM-66 60 db

BioCo Ashwagandha gyökér kivonat KSM-66 60 db

Alkalmazása ajánlott pszichés stressz, feszültség esetén, az érzelmi egyensúly támogatásáért.

Ár: 4795 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!