Az ashwagandha port különböző módokon alkalmazhatjuk attól függően, hogy milyen céllal szeretnénk használni. Az alábbiakban néhány gyakori alkalmazási módot ismertetünk:
1. Teába vagy meleg italba keverve: Az ashwagandha port hozzáadhatod kedvenc teádhoz, forró csokoládéhoz, vagy bármilyen más meleg italhoz - egy kis plusz tápanyagként, mely segítséget nyújthat a stressz csökkentésében és az általános egészség javításában. Általában ajánlott napi 1-2 teáskanálnyi mennyiséget használni (használat előtt ellenőrizd a termék adagolási útmutatását).
2. Reggeli smoothie-ba keverve: Az ashwagandha port hozzáadhatod kedvenc smoothiedhoz vagy turmixodhoz, hogy növelje a vitalitást és csökkentse a stresszt. Napi ajánlott adagolása általában 1-2 teáskanál (használat előtt ellenőrizd a termék adagolási útmutatását).
3. Krémekbe vagy pakolásokba keverve: Az ashwagandha port hozzáadhatod krémedhez vagy pakolásokhoz is, hogy segítsen a bőr egészségének javításában. Az alkalmazás módjától függően ajánlott adagolástól eltérhet.
Hozzávalók:
1 banán
1 csésze mandulatej
1 teáskanál Ashwagandha por
1 teáskanál méz (opcionális)
1 teáskanál chia mag (opcionális)
Elkészítés:
1. A banánt vágjuk kis darabokra, majd helyezzük a turmixgépbe.
2. Adjuk hozzá a mandulatejet.
3. Adjunk hozzá 1 teáskanál Ashwagandha port - ha szereted az édes ízeket, csepegtess bele egy teáskanál mézet is!
4. Turmixoljuk össze az összetevőket, míg azok krémes és sima állagúvá állnak össze.
5. Készen is van a turmixunk! Dekoráljuk egy kis chia maggal! :)
Hozzávalók:
1 csésze liszt
2 evőkanál ashwagandha por
2 evőkanál cukor
1 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál só
1 csésze tej
1 nagy tojás
2 evőkanál olaj
2 közepes hámozott, vékonyra szeletelt alma
1 teáskanál fahéj
1 evőkanál vaj
Elkészítés:
1. Keverjük össze a lisztet, az ashwagandha port, a cukrot, a sütőport, és a csipet sót egy közepes méretű tálban.
2. Egy másik tálban keverjük össze a tejet, a tojást és az olajat.
3. Lassan öntsük hozzá a nedves összetevőket a száraz keverékhez, folyamatosan keverve addig, amíg sima tésztát kapunk.
4. Közepes lángon melegítsük fel egy serpenyőt közepes lángon, s adjunk hozzá egy kis vajat.
5. Tegyük az almaszeleteket a serpenyőbe és szórjunk rá fahéjat. Az almaszeleteket addig süssük, amíg enyhén megpuhulnak, ez kb. 2-3 percet vesz igénybe. Ne süssük teljesen puhára!
6. Öntsük a palacsintatésztát az almára - kb. 1/4 csészét adagonként -, majd mindkét oldalon süssük aranybarnára.
7. Az almás-ashwagandhás palacsintát friss almával és fahéjas sziruppal tálaljuk!:)
Szinten tartja a szervezet ellenálló képességét kimerültség, fáradékonyság, koncentrációhiány és stressz esetén.
Ashwagandha az aktív test és lélek őre! Serkentheti a növekedési hormont, jótékonyan hathat a pajzsmirigy működésére,
Koncentrált hatóanyagtartalommal és jó biohasznosulással rendelkező, alkohol- és cukormentes termék. Íze kellemes, édeskés.
Alkalmazása ajánlott pszichés stressz, feszültség esetén, az érzelmi egyensúly támogatásáért.
Triptofánt és álombogyót (ashwagandha) tartalmazó étrend-kiegészítő a könnyű elalvásért.
Adaptogén gyógynövény, segít a fizikai és szellemi teljesítőképesség fenntartásában, ugyanakkor támogatja a pihentető alvást és enyhíti a feszültséget.